Teknoloji

Altay Tankı için seri üretim süreci başladı

 

Türkiye’nin ilk yerli ana muhabere tankı olan Altay hakkında son bilgileri kamuoyu ile paylaşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, seri üretim için kararın verileceği tarihi açıkladı!

Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç‘un, Altay Tankı’nın seri üretimini gerçekleştirmek için gerekli altyapının ve programlamanın hazır olduğuna dair açıklamalarını geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugün Sakarya’da katıldığı bir açılış töreninde ülkemizde geliştirilmekte olan 3+ nesil yerli ana muharebe tankı Altay hakkında son durumu kamuoyu ile paylaşarak müjdeli haberi verdi.

Altay Tankı için süreç Mayıs ayında başlıyor!

Şubat ayının sonu itibariyle Altay Tankı’nın tüm testleri ve gerekli prosedürleri başarıyla tamamladığını belirten Bakan Işık, seri üretim sürecinin önümüzdeki ay alınacak kararlar ile başlayacağını açıkladı.

TSK’nın ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından yurt dışına ihracatı gerçekleştirilecek olan Altay’ın, ilk prototipi için Otokar tarafından 1 milyar dolara yakın bir harcama yapıldı.

Zorlu arazi şartlarında istenilen performansı sergileyebilmesi için 1500 BG V12 tip motora ve 5 ileri 3 geri vites powershift özellikli transmisyona sahip olan Altay’da, ana silah olarak 120 mm’lik 55 kalibre top bulunuyor.

Ayrıca ALTAY tankı, ikinci silah olarak uzaktan kumandalı 7.62 mm makinalı kule tüfeğine ev sahipliği yapıyor.

:: Altay Tankı hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir