Yaşam

Uzayda yalnız değiliz

Dünyaya çok benzeyen bir gezegen bulunmuş. Ne güzel, demek yalnız değiliz! Yalnız olmamak hoş bir şey!
Keşfedilen gezegen Dünya’dan 2 milyon ışıkyılı uzaktaymış. Dünya’nın jeolojik zaman dilimlerinden De­von’a çok benziyormuş. 395-280 milyon yıl önceki Dünya’nın haline benzeyen gezegen için, astrofizikçilerle jeologlar, “Bu gezegende yaşam mutlaka var. Çünkü gezege­nin çapı ve beslendiği güneşın (yıldızın) uzaklığı, Güneşimiz ve Yer’e yakın, yani tahminen 14 bin km ve 168 milyon km uzaklıkta” demişler.
Astrofizikçi Sascha Kempf gerçekten heyecan duyulacak şu sözleri söylemiş:
“14 bin km çaplı Andromeda gökcisminde mevcut olabilir gözüken ‘O’ derece sıcaklık hem don, hem erime, hem buharlaşma için eşik değer taşıyor. Bu yüzden buradan yükselen güzel kara buhar bulutunu kaydetmiş bulunuyo­ruz. Kara buhar bulutlarının arasında yumuşakçalar, kafa­dan bacaklılar, bizde fosilleri bulunan envai çeşit balık ve iğneyapraklılara benzer çok zengin bitki ortüsü için son derece yoğun ortam saptandı.”
Bence, olağanüstü bir durum. Yaşamın bizim dışımızda, yani Dünya’nın dışında olması heyecan verici. Şu anda teknik olarak oaraya ulaşmak imkansız belki, ancak insan aklını kullandığı sürece bunu da aşacaktır!
Geleceğin insanı, geleceği düşünebilendir!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir