Yaşam

Yüzdeki Lekeleri Doğal Yollarla Temizlemek İçin Maske

Yüzünüzdeki lekeler eğer dikkat edilmezse daha çok koyulaşabilir veya önlemi alınmazsa daha geniş alanlara yayılabilir. Öncelikli olarak var olanı korumayı ve ciltte oluşabilecek her türlü leke için önlem alınmalıdır. Yüzdeki lekelerin %70’i güneş kaynaklı olup, güneşten korunmayan, güneş kremi uygulamayan ve düzenli olarak güneşlenen kişilerde daha yaygındır. Bunun dışında bir de zamanla ve yaş ilerledikçe kendiliğinden oluşan kahverengi lekeler vardır. Bunlar da elbette ki yine farklı faktörlerin bir araya gelmesi ve özellikle de ciltteki sivilcelerin sıkılması sonucunda zamanla meydana gelmiştir. Ayrıca bazı tıbbi ilaçlar kullanıldıktan sonra da yüzünüzde lekeler bırakabilir.

Yüzünüzdeki Lekeler İçin Doğal Yöntemler

Yüzünüzde oluşan kahverengi lekeler ve güneş lekeleri için öncelikle cilt temizleme doğru bir biçimde yapılmalıdır. Cilt uygun bir temizleyici ile ılık su yardımı ile temizlenmelidir. Genellikle olgun lekelerin yok olması zaman ister. Bu yüzden vereceğimiz bu doğal yöntemi etki etmiyor diye bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu)
2 tatlı kaşığı taze limon suyu

Bu maske yağlı ve karma cilt tipine sahip kişiler için önerilmektedir. Kuru ciltli kişiler uygulamak istiyorlarsa maske uyguladıktan sonra cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirmeniz önerilmektedir. Çünkü burada amaç cildinizin iyice kuruyarak lekelerin rahat bir şekilde temizlenmesini sağlamak. Doğal bir nemlendirici uygulamak isterseniz aloevera bitkisinin yapraklarındaki jelden faydalanabilirsiniz.
Maskenin tüm malzemelerini bir fırça ile cildinize uygulayın. Cildiniz limon sayesinde biraz gerilebilir ve hafifçe sızlayabilir. Merak etmeyin bu durum geçicidir. Fakat cildinizde herhangi bir farklı hassasiyet söz konusu ise maskeyi uygulamamanızı tavsiye ederiz. Bu cildinizin karışım içerisindeki herhangi bir maddeye karşı duyarlı olması ya da hassas bir cilde sahip olmanız olabilir. Maske cildinizde 20 dk. kadar durduktan sonra parmaklarınızın yardımı ile maskeyi cildinizden ovalayarak çıkarın. Ardından cildinizi ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa olmak şartı ile tekrar uygulayabilirsiniz. Unutmayın fazlasıyla yapılacak her uygulama cildinize zarar verebilir. Aşırı kullanım yüzünüzdeki lekelerin hızla temizlenmesini sağlamayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir