Teknoloji

Klima Alırken Bunlara Dikkat Edin – Elektrik Tasarruflu Klima Hangi Özelliklere Sahiptir?

klima alırken dikkat edilecekler 123

Klimalar, gerek yazın gerekse kışım imdadımıza yetişen önemli teknolojik cihazlardan birisi. Havaların soğumasıyla yeniden gündeme gelen klimalar, gelişmiş teknoloji sayesinde daha az elektrik harcayıp daha fazla ısıtıyor. Klima fiyatları 1500 liradan başlayıp daha yüksek fiyatlara satılıyor. Klima alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde.

Klima Alırken Bunlara Dikkat Edin
Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde pek çok firma klima modellerinde çeşitli kampanyalar ve taksit seçenekleri sunmaya başladı. Peki ısıtma amaçlı klima alırken nelere dikkat etmeliyiz? Almak istediğiniz klimanın ‘inverter’ teknolojisine sahip olmasına dikkat ediniz.

Çünkü elektrik tüketimi klimalar için önemlidir. İnverter klimalarda elektrik tüketimi en aza indirgenmiştir. Yine elektrik faturanızın astronomik rakamlarda gelmemesi için A enerji sınıfındaki klima modellerini tercih etmeye özen gösterin.

Bir başka önemli nokta ise klimanın kapasitesidir. Klimayı monte etmek istediğiniz odanın boyutlarını klima alırken yetkili kişilere söyleyerek size uygun kapasiteli klimayı vermelerini isteyebilirsiniz.

Yine klimalarda ne tür filtre kullanıldığı da önem arz etmektedir. Plazma ve aktif karbon filtreye sahip olan klimalar, diğerlerine göre daha etkilidirler. Yine klimada neo plasma teknolojisinin olup olmadığını da sorabilirsiniz.

İyi Bir Klimanın Satış Fiyatları
Isıtmak için alacağınız inverter klimaların satış fiyatları 1.500 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Kapasitesi ve diğer özelliklerine göre 5.000 liraya kadar artış gösterebiliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir