Yaşam

Diş Kaplama Modelleri ve Fiyatları

Dişlerinizin simetrik görünümünü sağlamak porselen kaplamayla mümkündür. Porselen kaplama dayanıklı olması için alt yapı maddesi olarak zirkonyum veya metal kullanılmaktadır. Kullanılan malzemeye göre metal kaplama ve zirkonyum diş fiyatları değişmektedir. İnsanlar dişlerinin daha düzgün görünüme kavuşmasını isterken aynı zamanda sağlıklı olmasını de istemektedir bu nedenle kaplamanın zirkonyum temel üzerine yapılması daha sağlıklı sonuç verecektir. Kaplamanın amacı dişlerdeki şekil bozukluklarını, kırıkları, renk bozukluklarının görüntüsünü yok etmektir. Zirkonyumun kaplama tedavisinde çok tercih edilme sebebi diş renginde ve oldukça dayanıklı olmasıdır.

Zirkonyum kaplamanın avantajı çene kemiğinin arkasında kalan dişlerdeki köprülerin estetik açıdan düzgün durmasını sağlamasıdır. Zirkonyum kaplamanın sektöre girmesiyle porselen metalin yerini alması bir olmuştur.

Dişlerini kaybeden insanlar bu dişlerin yerine porselen dişleri kullanmaktadırlar. Porselen dişler sayesinde hem eski fonksiyonları yerine getirilir hem de estetik bir görüntü kazandırılmış olur. Özellikle sağlamlığı ve uzun yıllar kullanma garantisi olduğu için hastalar tarafından çoğunlukla tercih edilmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte yapımı bir hayli kolaylaşmış ve daha estetik görüntüler oluşması sağlanmıştır. Porselen diş fiyatları kullanılan malzemeye ve uygulanan diş sayısına göre değişiklik göstermekle birlikte Türk diş tabipleri birliği tarafından yıllık enflasyona göre belirlenmektedir.

Sabit Protez diş tedavisinde hastane kendi dişi kullanılarak tedavi uygulanır. Bu tedavi yönteminde dişi kesilerek prepare edilerek üzeri kaplanır ondan sonra dişine monte edilir.

Sabit protez 10 günde yapılabilmektedir. Sabit protez ortalama olarak yıllık ömrü 5 ile 8 yıl arasında değişir. Bu süre içersinde muhakkak değiştirilmesi gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir