Yaşam

Dişler Nasıl Fırçalanmalıdır ?

Herkes sağlıklı bir dişlere sahip olmak ister ve bunun için de yapmamız gereken düzenli olarak dişlerimizi her gün fırçalamalıyız. Bunu yaparken de bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Günümüzde birçok kişi dişini fırçalarken 30 saniyede bitiriyor ve dişlerimi fırçaladım diyor halbuki öyle olmuyor ortama olarak diş fırçalama işlemi 2 dakika kadar sürmelidir.

Her dişin üst kısmı 8 veya 10 kız fırçalanmalı aynı zaman da fırçalama esnasında diş eti birleşim noktalarını da fırçalamalısınız. Peki buradaki amaç nedir ? çünkü böyle yaparak hem bakteri plağını , hem de diz yüzeyinde olan yemek artıklarını uzaklaştırmış oluruz.

Diş bakımının ilk adımı her zaman doğru bir fırça seçiminden geçmektedir. Uygun olan fırça orta sertlikte ve naylon olanlarıdır bunları tercih etmelisiniz.

Özellikle diş fırçanızın kafası kalın olmamalıdır yoksa arkadaki dişlere ulaşamaz , ağız içinde kolay bir şekilde hareket ettiremezsiniz. Fırça seçimi tamam o zaman ilk adımımızı atma zamanı geldi buda düzenli olarak her gün 2 kez dişlerimizi fırçalamalıyız.

Galerimizin altında ise Dişler Nasıl Fırçalanır ile ilgili bir video bulunuyor oradan da bakıp nasıl fırçalandığını öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir