Firmalar

Para Kontrol Makinaları Ne İçin Kullanılır

Para kontrol makinesi, parayı sayma, sahte parayı tespit etme, istifleme ve cinsine göre ayırma işlemleri için kullanılan teknolojik bir cihazdır. Bu cihazlar uzun ömürlü ve oldukça kullanışlı olan cihazlardır ve paranın yoğun olarak döndüğü yerlerde kullanılırlar. Kullanışlı cihazlardır. Pratiktirler. Para istifleme, ayırma ve sayma işini çok kısa bir zaman içerisinde tamamlarlar. Hem ülkenin yerel parasını hem de uluslar arası geçerliliği yüksek olan paraları sayma niteliği vardır.

Para kontrol makinesi kağıt para sayma makinesi ve bozuk para sayma makinesi olarak ikiye ayrılırlar. Kağıt para sayma makinaları kağıt paraları, bozuk para sayma makinaları ise bozuk paraları ayırma ve istifleme işlemi için kullanılırlar. Sahte parayı veya arızalı parayı ayırd edecek şekilde ayarlanırlar. Sahte parayı saptama özelliğine sahiptirler. Ayrıca farklı ülkelere ait olan parayı ya da farklı büyüklükteki parayı ayırd etme şansına sahipler. İstifleme yapabilirler. Bütün bu işleri çok kısa sürede yapabildikleri için oldukça kullanışlı ve pratiktirler. Bu yüzden de özellikle banka şubeleri veya para işlerinin yoğun bir şekilde döndüğü para tahsilatı ya da ödemelerinin olduğu gişelerde kullanımı oldukça avantajlıdır.

Aslında teknolojik olarak yeni bir ürün sayılmaz fakat teknolojik gelişmelerden oldukça etkilenir bir üründür. Her geçen gün teknolojide görülen gelişmeler bu cihazların hem kapasitesini, hem hızını, hem de işlevlerini geliştirmesinde etkilidir. Ortalama kullanım süreleri 10- 15 yıla kadar olabilmektedir. Bu yüzden de bu ürünü alacaksanız piyasayı iyice araştırmalısınız. Mümkün olduğunca sıfır bir ürün alın. Garanti koşulları için en önemlisi sıfır üründür. Bununla beraber özelliklerini de en doğru şekilde öğrenin. Çünkü bu cihazı oldukça uzun bir süre boyunca kullanacaksınız. Bu yüzden de bir kere aldığınız bu ürünü size en çok tatmin edecek niteliklerine göre seçmenizde ve en doğru şekilde kullanmanızda fayda var. Mutlaka ürünle beraber size bir garanti belgesi ve kullanım kılavuzu verilir. Ayrıca teknik servis gözetinimde kurulmasında ve ilk defa teknik servis gözetiminde kullanılmasında da da fayda var.

Para Kontrol Makineleri Güvenlimi?

Her ürün gibi para kontrol makinelerinin de güvensiz ve kalitesiz birçok marka ve modeli bulunmaktadır. Para kontrol makinesi seçerken nelere dikkat edelim o zaman.

Güvensiz makina konusunda tamamen ticari kaygılar ile üretilen, yine ticari olarak düşünülüp satışı çok fazla olsun amacı ile piyasaya sürülen, daha önceden kullanılmış ve uzman kişi tarafından servis hizmeti görmemiş para sayma makinaları güvensizdir. Para kontrol makinesi saydığı sayımları doğru sonuçlanmadığı ve bu konuda satın alan kişinin epeyce mağdur olduğunu görülmektedir. Menşei bilinmeyen servisi ve muhatabı olmayan para sayma makinelerini seçerseniz sorun yaşadığınızda bu tip firma ve markalar size yardımcı olamayacaklardır. Dünya çapında ileri teknoloji ile donanımlı firmaları tercih etmeniz en başından doğru olacaktır. Para kontrol makinesi birçok iş alanında iş hızını arttırmaktadır. Kâğıt para sayma makinesi ayrıca sahte para ayırt etme özelliği sayesinde sahte para girişini önlemektedir. Saniyeler içinde sayım yapabilmektedir. Para sayma makinesi bir tek para birimi sayabileceği gibi birçok para birimini de bir arada sayabilme yeteneğine sahiptir. Çok çeşitli para birimini sayabilmesi haricinde aslında tek bir para birimi sayımı yapması cihazın daha verimli çalışmasını sağlayacaktır. Bu nedenle alırken bu duruma dikkat edilmesi daha doğru olacaktır. Genel anlamada bakıldığında firmalar para sayma makinelerini ilk sırada ki ihtiyaçlara içinde görmemektedir. Aslında gereksiz gibi görünen para sayma makinesi nakit akışı içinde firmanıza gelebilecek sahte para ve sayım hatalarını sıfıra indirdiği için aslında yıl içinde defalarca kendini amorti edebilmektedir.

Kullanımı çok basit olan para kontrol makinesi sadece fişi takıp çalıştırmak ile size hizmet vermeye başlayacaktır. Para sayma haznesine para yüklemesi yaptığınız anda özel algılama sayesinde hemen sayım işlemine kendisi otomatik olarak başlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir