FirmalarGüncel

Çekişmeli boşanma nedir? Boşanma davaları nasıl sonuçlanır?

Boşanma davalarında sadakatsizlik, en yüksek oranla sebep gösterilen suç unsurudur. Türk medeni kanunu’ nun taraflar tanıdığı ve evlilik birliğinin yürütülebilmesi için gerekli tüm kanunlar kapsamında boşanmaya neden olacak sebeplerde açıkça belirtilmiştir. Bununla birlikte boşanma davalarında taraflar birbirleri ile ilgili tüm iddiaları deliller ve şahitlerle desteklemek zorundadır. Delillerle ispat edilemeyen tüm iddialar, gerçek olsa bile mahkeme gözünde söylenti olmaktan öteye gitmez ve boşanma nedeni olarak görülmezler.
Boşanma davaları nasıl sonuçlanır? Sorusu boşanma davasına açarak eşinden boşanmak isteyen ve bu isteğini haklı gerekçelere dayandıran her bireyin mutlaka sorması gereken ve buna göre hazırlık yapması gereken bir aşamadır. Gerekçelerini delillendiremeyen tarafların mahkeme karşısında güç duruma düşeceği bir kenara, tüm masraflara katlanmak zorunda kalır ve boşanma davası açtığı kişi ile evliliğini sürdürmek zorunda kalır.
Çekişmeli boşanma nedir? Çekişmeli boşanma kanunların belirlediği kapsam altındaki sebeplere dayanarak, çiftlerin evlilik birliğini yürütemediği ve yanı sıra boşanma konusunda anlaşamadıkları durumlarda açılan boşanma davalarıdır. Boşanma davasına sebep olan iddiaların bu dava türünde mutlaka mahkemeye deliller sunulmasını gerektirir.
Boşanma veya çekişmeli boşanma davalarına sebep olan, iddiaların temellendirilmesi ve delil toplanması, ihanetin tespit edilmesi veya boşanma için iddia nedeni olan eylemin tespit edilmesi için başvurabileceğiniz profesyonel özel dedektiflik şirketimiz, tüm boşanma davaları için delil toplayabilmektedir.
Büyük bir gizlilik içerisinde yapılan tüm araştırmalarımız, takiplerimiz ve duruma göre farklı teknikler kullanarak sonuca ulaşabilen alanlarında uzmanlaşmış dedektif kadromuz, boşanma davalarının lehinize ve istediğiniz şekilde sonuçlanabilmesi için ihtiyacınız olan tüm delilleri hızla toplayabilmektedir.
Kanunlar karşısında haklıyken haksız duruma düşmemek için, bir an önce boşanabilmek için profesyonel bakış açımızdan uzman tavsiyesi ve yardım talep etmenizi öneriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir