Teknoloji

Akıllı Telefonlarda Şarj Sorunu Tarih Mi Oluyor?

 

Günümüzde hızla yaygınlaşan teknoloji ile birlikte akıllı telefon kullanım oranları iyiden iyiye arttı. Çeşitli markaların piyasaya sunmuş olduğu farklı özelliklerdeki telefonların en büyük ortak sıkıntılarının başında hiç şüphesiz şarj sorunu geliyor. Bu konuda çalışmalar yürüten çeşitli firmalar, şarj sorununu ortadan kaldırmak için çözüm arayışındalar.

Akıllı telefonların yüksek seviyede enerji harcaması, şarj problemi yaşayan kullanıcılara farklı yöntemler kullanmaya itiyor. Kimileri ekran parlaklığını düşürürken kimileri de internet bağlantısını kapatarak şarj ömrünü uzatmaya çalışıyor. Şarj sorununu ortadan kaldırmak için yola çıkan Bodle Technologies isimli firma, çeşitli projeler üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

Firma tarafından geliştirilen yeni teknoloji sayesinde akıllı telefonların, hatta akıllı saatlerin bile tek şarjla bir hafta dayanabileceğini iddia ediyor. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, akıllı telefon ekranlarının üretiminde farklı bir materyal kullanıldığında ekranın enerji ihtiyacının sıfıra kadar indirilebileceğini belirtti. Böylece akıllı telefonların bataryasını en çok tüketen ekrandaki bu sorun çözüldükten sonra telefonların şarj süreleri bir haftaya kadar dayanabilecek.

Akıllı Telefonlara Şarj Tüketmeyen Ekran Geliyor

Bodle Technologies firmasının kurucusu olan Dr. Peiman Hosseini tarafından yapılan açıklamada, yeni geliştirilen ekranlarda farklı bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kullandıkları materyal sayesinde esnek ve şeffaf olan katmanlara elektriksel etkileşimler göndererek canlı ve renkli görüntüler oluşturabildiklerini belirtti.

Hosseini’nin açıklamalarına göre, geliştirmiş oldukları ekran modelleri, hemen hemen hiç enerji tüketmezken güneş ışığında bile görüntü parlaklığını net bir biçimde sunuyor. Bu detaylar dışında çalışmalarla ilgili diğer bilgiler sır gibi saklanıyor. İlerleyen dönemlerde eğer bu ekran teknolojisi akıllı telefonlara uyarlanacak olursa, teknoloji dünyası için önemli bir devrim niteliği taşıyabilir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir