Teknoloji

Facebook’ta Görmekten Sıkıldığımız 2 Olay

 

Facebook’ta Görmekten Sıkıldığımız 2 Olay

Facebookta-gormekten-sıkıldıgımız-2-olay

Facebook’ta Görmekten Sıkıldığımız 2 Olay

Günümüzün fenomen sosyal medya platformu Facebook üzerinde her gün birbirinden yeni içerikler, reklamlar ve videolar görmeye devam ediyoruz. Bazı etkinlikler var ki bu etkinliklere oldukça aşinayız. Çünkü gün içerisinde benzer bir reklama en az 3-5 defa rastlıyoruz. İşte “Sosyal Medya’da en çok rastlanılan 2 paylaşım” !

1-) 100 Yaşında Nasıl Görüneceksin? Uygulamaları

facebook-100-yasinda-nasil-goruneceksin

100 Yaşında Nasıl Görüneceksin? Uygulamaları

Nasıl ortaya çıktığı bilinmeyen ama bugün milyonlarca Facebook kullanıcısının profilinde mutlaka rastlayabileceğimiz bu uygulama, geliştiricilerin para kazanması adına düzenlenmiş bir tür gereksiz zaman kaybı. Bu uygulamalara giriş yaparken sizden 1001 türlü izin isterler ve siz de 100 yaşındaki halinizi merak ettiğiniz için izinleri görmezden gelerek onaylarsınız. Oysaki burada verdiğiniz izinler ile uygulama geliştiricileri donunuza kadar alabilirler. Her neyse uygulamaya girdiniz ve işlemi başlattınız. Yaklaşık bir 5-10 saniye içerisinde ekranın orta bölümünde bir moruk fotoğrafı görünüyor. Bu fotoğrafı görünce genelde verilen tepki “Bu ne lan büyüyünce böyle mi olacağım ben” denip uygulama kapatılsa da bazı kişiler bu uygulamaları paylaşarak bizi de uygulamaya çekiyor.

2-) Oyun İstekleri

facebook-oyun-istekleri

facebook-oyun-istekleri

Lanet olsun Facebook oyunlarına. Vakit çaldığı yetmezmiş gibi bir de günlük yüzlerce oyun bildirimi ile karşı karşıya kalmak zorundayız. Güzel bir günün akşamında ne var ne yok diye Facebook’a girdiniz. Bir bakıyorsunuz ki 80 civarında bildirim. Allah Allah ne olmuş demeye kalmadan kafalarda bir ampul yanıyor. “Oyun bildirimi mi acaba ?”. Yine de bir merakla o bildirimler ikonuna basılıyor ve o bildirimler teker teker okunuyor. Bildirimler bitince bir de bakmışsınız ki oyun bildirimlerinden geriye kalan bildirim koca bir sıfır! O sana Farmville 2’den istek yolladı, bu senden Candy Crush Saga’da can istiyor… Daha binlerce oyun ve binlerce istek türünü rahatlıkla sayabilirim size.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir