Teknoloji

İnsan bedenine ruh ne zaman yerleşiyor?

İnsanlardaki yaşam en yüksek mertebededir. Gerçi insanda da ayrıca bitki ve hayvan türlerinde meydana gelen büyüme, gelişme, değişim ve üreme yasaları görülmektedir . Ancak insan ise, sahip olduğu yüksek ruhi nitelikleriyle bütün varlıkların üzerinde bir yer kazanmıştır.

Bir insanın başlangıcı, rahimdeki yumurtanın birleşmesiyle, babadan gelen spermin birleşmesiyle döllenmesiyle başlar . Bu iki hücrenin döllenmesi sonucu, insanın en küçük ilk örneği meydana gelmiştir. Zigot adı verilen bu tek hücre çoğalarak, binlerce, milyonlarca ve hatta milyarlarca hücreye dönüşecektir . Bu hücrelerin her birinde genetik özellik ve materyaller, aynen zigottaki kadardır . Bu hücrelerin büyümesi ve değişimiyle organlar ve dokular meydana gelecektir.

Zigot ve sonrası devrede henüz ruh bulunmamaktadır. Ama, insanın küçük bir örneği olan ceninde canlılık devam etmektedir . Bilim, ruhun bedene ne zaman geldiği konusunda bir görüş ileri sürememektedir . Bununla bağlantılı bir rivayette, cenin 120 günlük olduğu zaman ruhun geldiği ifade edilmektedir.1

Demek ki, 4 aylık embriyo, yetişkin bir insanın bütün özelliklerine sahip olmaktadır . Onun küçük bir modelidir. Nitekim, buradan esinlenerek, İslam âlimleri, ceninin 120 gün sonrasında alınmasını yetişkin bir insanın hayatına müdahale gibi kabul etmişlerdir . Dolayısıyla, annenin yaşamı tehlikede olmadıkça, 120 gün sonrasında cenine müdahale etmeyi doğru bulmamışlardır .

Görüldüğü gibi, insan bedenindeki yaşam, tek hücre ile başlamakta, ancak ruh bu hücreler topluluğuna 4 ay sonra gelmektedir . Lakin, ölüm anında durum böyle değildir. İnsanın ölümüyle ruh bedenden ayrıldığı gibi, insanın canlılık niteliği de sona ermektedir. Yani, canlılığı sağlayan nitelikler, ruhtan önce bedene yerleşmekte, fakat, ruhla beraber bedeni terk etmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir