Teknoloji

Mobil EDS artık yollarda – Mobil EDS nedir? Mobil EDS görünce ne yapmak gerekir?

mobil eds 123456

İstanbul trafiğinde bundan böyle yeni bir döneme giriliyor. Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespit etme ve olay yönetimi gibi pek çok işi aynı anda yapabilen Mobil EDS nerelerde bulunuyor, Mobil EDS nasıl çalışıyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar artık hayata geçiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin neden olduğu trafikteki olumsuz durumları en aza indirmek ‘Mobil Elektronik Denetleme Sistemi’ni (Mobil EDS) hayata geçiriyor. Bir sürücünün kural ihlali yaparak diğer sürücülerin fazlasıyla etkilendiği İstanbul trafiğinde, Mobil EDS’ler ile yepyeni bir döneme giriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSBAK mühendislerinin geliştirmiş olduğu Mobil EDS ile, kural ihlallerinin önüne geçmek, daha konforlu ve güvenli İstanbul trafiğini sağlamak amaçlanıyor. Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Mobil EDS, pek çok fonksiyonu bir arada bulundurmasından dolayı dünyada bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Mobil EDS ile hatalı park, hatalı duraklama, emniyet şeridi ihlali, hız ihlali gibi pek çok uygulama aynı anda yapılabiliyor. Mobil EDS, Akıllı Gözlük teknolojisini de bünyesinde 5 farklı fonksiyonu bulunduruyor. Mobil EDS araçlarının çevresel etkilerden kaynaklı olarak ulaşamadığı noktalarda, operatörün kullanmış olduğu Akıllı Gözlük Kamerası ile trafik denetimi aksatmadan yapılmaya devam ediyor. Mobil EDS tarafından tespit edilen ihlaller, internet üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezi’ne gönderiliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir