Yaşam

İtalya’da balayı önerileri

 

Yıllar yıllar öncesine gidersek, sadece bir cümleyle İtalya’yı çok rahatlıkla anlatabiliriz aslında: Shakespeare’in hayal gücünü artıran ve ilham veren coğrafya. Akdenizin, hatta tüm Avrupanın en güzel ülkelerinden biri olan İtalya, günümüzde bile sanatçılara, şairlere, aşıklara ilham vermeye devam ediyor. İtalya turları ile de görebileceğiniz bu ülkenin farklılığı, güzelliği, tarihi, kültürü, insanları, sanatı ve atmosferi kesinlikle başka hiçbir şeye benzemiyor. Maldivler, Bali, Filipinler diye saymaya başlarsak bir çoğumuzun aklına balayı tatili gelir. Klişelerden uzaklaşmak, bambaşka bir yurtdışı turu deneyimi yaşamak ve balayı tatilinizi farklı bir yerde yapmak isterseniz İtalya’yı tercih edebilirsiniz. Eğer aklınızda “İtalya’da balayı nasıl olur ki?” türü sorular varsa romantizmi zirvede yaşayabileceğiniz öneriler ve aktiviteler içeren bu yazımızı sakın kaçırmayın!

Venedik’in nefes kesen kanallarında gondol turu yapın

Dünyanın neresine giderseniz gidin su kanallarında, denizde, gölde tekne turu yapabileceğiniz bir yer bulursunuz ama Venedik gibisi hiçbir zaman bulunmaz. Böylesine özel bir deneyim ile balayı tatilinizi taçlandırmak istemez miydiniz? Gündoğumu, günbatımı, ya da günün hangi saatinde isterseniz, Venedik kanallarını gondolla turlayabilirsiniz. Romantik İtalyan şarkıları eşliğinde Piazza San Marco gibi İtalya’nın en güzel yerlerinde dolaşın ve sevdiğiniz kişiyle birlikte Venedik’in tadını çıkarın.

Verona’daki Juliet’in Balkonu’na aşkınızı anlatan bir not bırakın

Eğer bir Shakespeare hayranı iseniz, Juliet’in Balkonu, İtalya’da gezilecek yerler listenizde ilk sırayı almalı! Romeo ve Juliet’in hikayesinden büyülenmemek gerçekten elde değil. Romeo Juliet’e olan sevgisini Juliet bu balkondayken ilan etti. Her yıl yüz binlerce çift sırf bu balkonu yakından görmek ve evin duvarlarına aşk notları bırakmak için geliyor. Evin duvarları, dünyanın dört bir yanından gelen âşıkların bıraktığı renkli notlarla kaplı. Juliet’in Evi, 13. yüzyıldan kalma bir yapı ve Verona’nın simgesi. Ayrıca içerisinde bronz bir heykelin de bulunduğu bir müze var. Bu eve giriş ücreti, 2017 yılı itibariyle 6 avro. Salıdan pazar gününe kadar sabah 08: 30 ile akşam 19: 30 arası açık. Pazartesi günleri ise 13: 30-19: 30 arası ziyaretçilerini ağırlıyor.

Toskana’nın üzüm bağlarında enfes İtalyan şarabı eşliğinde romantik bir akşam yemeği yiyin

Toskana’nın üzüm bağları, dünyaca bir üne sahip ve şaraba az da olsa merakınız varsa eğer buraya mutlaka gelmenizi öneriyoruz. Toskana’nın coğrafyası gerçekten de eşsiz ve otantik havası ile balayı için tercih edilebilir bir yer. Yemyeşil üzüm bağları, serinleten hafif rüzgârı ve şarap mahzenleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Toskana’nın en iyi şarapları ve leziz İtalyan yemeklerinin çeşitlieşleşmelerini deneyebilir ve muhteşem bir gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz. Balayı tatilinizde sevdiğinizi şaşırtmayı planlıyorsanız, Toskana’nın en romantik restoranlarından olan Il Pellicano, Villa Bordoni, TrattoriaIlLeccio ve Oreade’yi mutlaka listenize eklemelisiniz.

Saturnia ve Vulcano’nun doğal kaplıcalarına gidin

İtalya’nın doğal kaplıcalarında tam bir gün geçirmek, vücudunuzu dinlendirmeye ve tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atmaya birebir. Kaplıcaları, spa merkezlerini ve termal kaynakları gitmeden önce araştırarak ön rezervasyon yaptırmanız mümkün. İtalya’nın en iyi doğal kaplıcaları arasında Saturnia, Vulcano, Fosso Bianco ve Bagnidi Bormio bulunuyor.

Amalfi Sahili yolunda arabayla romantik bir yolculuğa çıkın

Amalfi Sahili yolunda araba sürmek, kuşkusuz en iyi balayı deneyiminden biri. Amalfi Sahili, İtalya’nın en iyi balayı destinasyonları arasında; hatta UNESCO bile bunu kabul etmiş olacak ki, Amalfi’yi “olağanüstü kültürel ve doğal değerlere sahip ve Akdeniz manzaraları için olağanüstü bir yer” olarak tanımlıyor. Sorrento ve Salerno arasında uzanan bu 60 km uzunluğundaki kıyı yolu, balayı tatilinize macera ve heyecan katacak. Yol boyunca sahil şeritleri, şirin İtalyan köyleri, dağlar, yerel pazarlar, yemyeşil bahçeler ve kusursuz güzellikteki plajlar göreceksiniz. Yoldaki popüler seyir noktaları ve mola yerlerinden bazıları; Ravello, Valledei Mulini, Amalfi Kasabası, Duomo di Sant’Andrea ve Praiano ve Positano.

Başlı başına bir sanat eseri olan İtalyan müzelerini gezin

Çoğunlukla Rönesans dönemine ait eski eserlerin sergilendiği İtalyan müzeleri, hem mimari tarzıyla hem de zengin koleksiyonları ile başlı başına bir sanat eseri. Detaylara indikçe daha da güzelleşen bu müzelerden en çok ziyaret edilenleri ise Borghese Galerisi, Vatikan Müzesi ve Sistine.

Görsel kaynağı: Depositphotos

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir